SPAM & Gmail пренасочване и Хип-хип ура !!!

От няколко два  месеца насам бивам заливан със SPAM от китайци за някаква мнима компания за лекарства  ежедневно , и понеже ползвам мейл програмата която е на сървъра ми  то този всичкия SPAM си пристига директно . До сега търпях  , но вече ми писна . Вчера се регистрирах за Google apps и си пренасочих e-mailа към сървърите на Google и всичкия SPAM беше блокиран успешно ! Цялата процедура ми отне около 5 минути 🙂  Сега дори мога да спра и e-mail програмата която е на сървъра ми да не хаби излишни ресурси , и както се казва с 1 куршум два заека – няма SPAM и не се товари машинката 🙂 Три пъти ура за Google !

Хип-хип ура !!!

Хип-хип ура !!!

Хип-хип ура !!!

Но малко след това се усетих, че вече  имам прекалено много e-mail-и в Opera Mail ( Opera Mail е вграденият e-mail клиент в браузъра Opera) общо шест на брой. След малко ровичкане из интернет разбрах и как в един акаунт да получавам писмата от други пет акаунта които поддържат POP3 протокола  , в моя случай не ми трябва да получавам пощата си от другите ми акаунти  защото си ползвам e-mail клиента на Opera , но би било полезно за някой друг с много пощи и мързел да ги проверява всичките и не ползва e-mail клиент 😀 Та ето как става и този номер :

Влизате в Gmail , след това влизате в менюто с настройките ( Settings ) и от там щракате на таба “Accounts” и натискате на  “Add a mail account you own”  . След това ще ви се появи едно прозорче в което ще трябва да въведете следните неща   – e-mail адрес , потребителско име ( ако добавяте друга поща от Gmail потребителското име може да е само името без @Gmail.com но ако добавяте e-mail от Google Apps  трябва да е в този формат username@domain.com или ако ползвате друга поща поддържаща POP3  трябва да проверите предварително за настройките ) , Pop Server и  Порт избирате отметките които искате и натискате Add account 🙂 след това трябва безпроблемно да получавате пощата си и от двата акаунта 🙂

Знам , че се повтарям но .. да живее Google !

Хип-хип ура !!!

Хип-хип ура !!!

Хип-хип ура !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *