Опера – Вграждане на търсачки

Дне ще ви покажа как да си олесните живота още повече посредством функцията на Опера за вграждане на търсачка за даден сайт. Ето какво ще ни трябва за днещното занятие :
1) Една предварително инсталирана Опера
2) Сайт който ползвате често за да търсите разни неща в него

И така .. аз  предварително съм си избрал сайта http://vbox7.com отварям сайта и щраквам с десен бутон в полето за търсене и избирам функцията “Вграждане като търсачка” . Ще ви се отовори следното прозорче :

В полето “Име” автоматично се поставя заглавието на сайта , но ако не ви харесва можете да го промените . В полето “Ключ” въведете  буквата или буквите които ще използвате за бързо търсене, в този случай аз слагам “v” и натискам “ок”. За да тествате дали всичко е преминало успешно  щракнете в адрес бара ( мястото където пишете www.vbox7.com ) и напишете “v футболна компилцаия” и натиснете “Enter”.А за да видите вече съществуващите вградени търсачки  “Инструменти>Настройки” избирате таба  “Търсене”.

А сега направете това с ваш любим сайт 🙂

Надявам се статията да ви е харесала и да е била полезна на някого .
Ако имате въпроси по темта пишете коментар, а ако искате да разберете кое как се прави в Опера използвайте формата за контакти за да зададете своя въпрос и най вероятно ще ви отговоря в блога

One Reply to “Опера – Вграждане на търсачки”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *