Хостинг в бг = обир ?

От доста време насам следя цените на хостинг услугите в българея и чужбина , но от доста време насам не бях проверявал какво е положението … за малко да получа инфаркт ..

това е сървар в чужбина от компанията leaseweb.com :

Custom Built
HP ProLiant DL180 € 160,00
2x Intel Quad Core Xeon L5410 € incl.
8GB DDR2 € 14,00
6x500GB SATA2 € incl.
IP: 5 € 4,00
3000 GB € 16,00
=
Monthly total € 194,00 ( 379,41 лв)

а това е на родния пазар от супер хостинг компанията :

2 X Intel Xeon E5405 2.00 GHz 12M Cache, 1333FSB, Quad core
HDD 4 X 250 GB SATA II дисково пространство, RAID
2 X 2 GB DDRII ECC 667 FBDIMM оперативна памет
Intelligent Platform Management Interface (IPMI)
24/7 мониторинг
3500 GB месечен трафик
контролен панел WebMin (безплатно при заявка)
4 IP адреса безплатно

= 642.85 лв

защо българските уеб мастъри трябва да заплащат с 300 лева повече ?

положението в цветната хостинг компания ( fcolor.bg ) също не е цвете но е по-добре  в сравнение с предишната компания:

2 x Intel Xeon Quad-Core E5440 2.83 GHz, 12 MB Cache Quad-Core
8 GB RAM
2 x 500 GB твърди дискове
4 Mbps гарантиран международен канал
НЕОГРАНИЧЕН трансфер на данни в българското Интернет пространство.


ще ви струва само 595 лв. на месец разлика само с около 220 лева въпреки изкушението от неограничен трафик в България мисля да пропусна и тази оферта.

Кога българските хостинг компании ще започнат да се състезават с европейските и да си нормализират малко цените ?

ако от българска хостинг компания започнат да продават сървъри с цените и качеството на европейските , мисля че доста хора ще предпочетат да ползват българското и да развиват индустрията така от колкото парите им да отиват в някоя друга държава.

4 Replies to “Хостинг в бг = обир ?”

 1. Здравей, явно не си ползвал достатъчно хостинг провайдъри. Имам над 6 години опит в ползването на различни хостинг провайдъри и мога да ти кажа, че до сега по-добри от българските не съм виждал. Големите компании рядко отговарят в рамките на 6 часа нещо което може да се окаже критично. При българските хостинг провайдъри (говоря за ICN и Супер Хостинг) винаги съм получавал отговор в рамките на 15 минути и ако съм имал проблем той е бил оправян до 30 минути.

  Ако се замислиш, за да ти трябва такъв сървър то тогава трябва да развиваш сериозен сайт / бизнес а няма нищо по-важно от нивото на подръжката и сигурноста. Да – leaseweb са по ефтини, но ако се поразровиш в – webhostingtalk.com ще видиш, че има доста негативни мнения за тях.

  Лично аз ако се нуждая от сървър с такива ресурси бих платил и 600лв от горе, но знаеки, че бизнесът ми е защитен.

 2. В от както имам vps единствения път когато съм ползвал съпорт беше когато имаше срив в захранването на целия дейта център. Не мисля че има за какво да се ползва съпорт когато сам си управляваш сървъра или ако имаш повечко сървъри то задължително трябва да имаш човек който да ги поддържа. Затова за мен е безсмислено да плащам големи суми отгоре.

 3. Здравейте,

  Първо бихме искали да благодарим на Svetlozar Stanev за позитивното и обективно мнение.

  Предполагаме, че публикацията е била подготвена и публикувана преди актуализацията на нашите предложения. Актуалните цени и параметри на сървърите може да видите тук: https://www.superhosting.bg/web-hosting-page-servers-dedicated.php.
  В ценовото сравнение при вас, не е отбелязано, че цената на чуждестранната компания е без ДДС – 19% VAT, което е упоменато на сайта на посочената компания. ДДС-то се начислява на последващ етап при поръчката, ако сте частно лице или компания, която не е регистрана по ДДС. Ако сте компания, регистрирана по ДДС, ще платите ДДС-то в България. При нас всички цени на сайта са крайни с включен ДДС.
  Бихме искали да отбележим, че в СуперХостинг.БГ винаги се стремим да предложим на нашите клиенти най-добрите цени, параметри и качество на хостинг услуги.

  Би било коректно да актуализирате информацията, за да може бълграските webmaster-и да не плащат със 100 лева повече извън България. Надяваме се информацията да е била полезна за последващи сравнения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *